9 Nisan 2013 Salı

GÜÇLÜ ERKEK


Bir erkek; daima güçlü olmalıdır. Kadını korumak tabiatın birer vergisi olarak erkeğe armağan edilmiştir. Bir kadın, başını sevdiği erkeğin göğüs kafesine yasladığı dakika onun kalpa atışlarından güven almalı, onun kalp atışlarının melodisinde huzurlu bir uykuya teslim olmalıdır. Onun varlığından güven duymalı, dünyevi-manevi her türlü zor durumda ona sığınmalıdır.

Güçlü olmalıdır erkek. Vazgeçmemelidir. Sevdiği kadının peşinden ne olursa olsun koşmalı, bırakmamalıdır. Pes etmek erkeğe ait bir kavram değildir. İnsan yenilince değil vazgeçince kaybeder. Erkek yenilmemelidir. Yenilmemelidir; çünkü sevdiği kadına güven vermelidir. Başını öne eğmemelidir ne olursa olsun. Tüm şartlar aleyhine de olsa sevdiği kadın için her zorluğa katlanmalı, onun sol göğsünün ardında atan kalp atışlarında atan isim olmak için elinden geleni yapmalı hayatını bunun yolunda tüketmelidir yeri geldiğinde.

Erkek kaçmamalıdır hiçbir zaman acıdan, hüzünden, kötülüklerden. Kırılmaktan korkmamalıdır. Su gibi bulunduğu şekle uyum sağlamalı ve su gibi güçlü olmalıdır. Kırılsa da, yıkılsa da her şeyi bir kenara koyup mücadeleye devam etmelidir. Yalnız da olsa ayağa kalkmalıdır. Güçlü olmalıdır erkek çünkü kadını kollamak erkeğe kılınmış bir yetkidir.

Erkekte ağlamalıdır. Ağlamak insana mahsus bir eylemdir. Tabiat insana vermiştir sadece bu eylemi. Yeri geldiğinde çekingen bir kadın gibi gözyaşlarını gizleyerek, başını öne eğerek ağlamalıdır. Gözlerinden akmalıdır yaşlar. Gözyaşı kalbin zehridir çünkü. Ve bir erkeğin gözyaşı kendini öldürür ancak. Akıtmalıdır. Yine de gözyaşlarını silip ayağa kalkmalı ve mücadeleye devam etmelidir. Pes etmek yenilmektir ve erkek yenilmemelidir. Kaçmamalıdır acılardan. Kalmalı acı çekmeli acı çektikçe sabretmeyi öğrenmeli, susmayı öğrenmeli sustukça ve acılarını kendi yalnızlık boyutunda yaşadıkça olgunlaşmalıdır. Ders almalıdır yeri geldiğinde acılardan. Yıkıldıkça ayağa kalkmalı ve her ayağa kalkışında biraz daha güçlenmelidir. Daha dirençli olmalıdır.

En güçlü erkek ne en iyi dövüş sporunu yapan erkektir ne de en zeki erkek. En güçlü erkek pes etmeyen erkektir. Direnen, mücadeleyi bırakmayan, yıkıldıkça yeniden ayağa kalkmayı öğrenen, kaybetmeyi bilen erkektir. Kaybetmek en güzel zaferdir. Kaybetmeyi bilen insan olgu insandır. Kaybetmenin hissini ezbere bilir ve kazanmanın kıymetini daha iyi bilir. İnsan en büyük zaferi kazandığında ilk yenilgisini alır aslında. Her hayat noktalanmak için başlar her aşk bitmek için doğar ve her zafer bir gün acı içinde kaybedilmek için kazanılır.  Erkeğin amacı en büyük zaferi değil ihtiyacı olan zaferi kazanmak olmalıdır ve gerekirse bunun uğrunda hayatını harcamaktan çekinmemelidir. Vazgeçmek erkeğe ait bir kavram değildir. Çünkü Vazgeçmeyen erkek en güçlü erkektir.



9 yorum:

Oktay dedi ki...

Bir erkek güçlü olmalıdır çünkü Allah erkeği kadını koruması için yaratmıştır. Tebrikler

Ekin dedi ki...

Hiçbir bayan ondan vazgeçen erkek istemez zaten ;)) Tebrikler melankolik adam :D

Tarık dedi ki...

Blgonuzu ve yazılarınızı beğendim. Ayrıca erkeğin neden vazgeçmemesi gerektiğini neden direnmesi gerektiğini güzel anlatmışsınız.
Gönülden başarılar dilerim

Samet Can dedi ki...

Düşüncelerini tarzını herkese kabul ettirdin. Direndin, ben buyum dedin. iyiki direndin kardeşim. İyiki isteklerinden ve amaçlarından vazgeçmedin.
Güçlü erkeklerden biride sensin

Onur dedi ki...

Bravo kanka gene yazmışsın :)
Hem kendini anlatmışsın hemde herkese seslenmişsin. iyisin iyi :)

M?S?T?F?A dedi ki...

Diri geliceksin ölü çıkıcaksın. Söyleşini dört gözle bekliyorum. Şova hazır olun. Marjinallikmiş marjinal arabeskmiş sana güzel göstericez.
Fularını takıp bebekte dolanmaya benzemez bizim oralar

Alara dedi ki...

Sonunda ne istediğimizi anlayan biri :D
Güzel yazmışsınız

Unknown dedi ki...

Emre yarın kahvaltıda bu konu üzerine bir münazara yapalım ya sence sabır ile güç aynı şey mi?Belkide güç ü sabırdan ayıran en önemli özellik güçlü olursan bazı şeylere daha gözü kapalı gidiyorsun :D sanırım gücün en kötü yanı bu olsa gerek sev ama güçsüz ol acı çek hakkını ver hisset çok içten hisset sen güçlü birisin ama aynı zamanda çok güçsüzsün bazı şeyleri umursamıyorsun ama aslında umursuyorsun emre sen yazarsın şairsin şair ruhlusun sen bu ol değişme kendin ol güçlü olma.asın iş seni sen yapan değerlerin altın değerini unutmamakta.bu değerlerden ne sen ne ben nede başka birileri önemlidir aslında güç o altın değerlere dokunmadan bazı şeyleri değiştirmek bazı şeylere katlanmak bazı şeyleri sevmek değil midir?Bu kadar edebiyat yeter :D
eline sağlık yazı için :D

mehmet dedi ki...

Çok haklısın erkek güçlü olmalıdır, asla vazgeçmemeli asla pes etmemelidir, her kaprise göğüs germelidir. Kadın yüzüne tükürse eyvallah demelidir...
Kısacası bizim Türk kadını kendilerine güçlü birer köle arıyor sadece!

Bumerang - Yazarkafe
script>